tisdag 15 juli 2014

Den ultimata pizzasalladen

Vinäger eller ättika? Svartpeppar eller både svart-och vitpeppar? Oregano eller inte? 
Det är en vetenskap. Har själv experimenterat i många år för att få till en bra pizzasallad.
En av de bästa trådarna om inte den bästa på Flashback är: Riktig pizzasallad - ska det vara så omöjligt?
Har hittat ett recept som skall testas omgående. 
Jag kan ej ge dig exakt recept eftersom jag höftar.

Men utgå ifrån:

Vitkål
Mat/rapsolja (absolut inte olivolja)
Ättika
salt
vit och svartpeppar
Eventuellt en nypa socker, jag ej använder socker.
Lite vitlökspulver (inget måste)

Skiva kålen fint med osthyvel eller hushållsassistent.
Se till att "safta upp" kålen genom att knåda det med händerna tills det vätskar sig:
I med alla ingredienser, nu får gärna kålen smaka väldigt syrligt, det förändras med tiden. Låt stå typ en dygn. Smaka av och krydda mer efter behov. Smakar som den bästa pizzasalladen från pizzerian.
Det ska vara mycket peppar och salt.
Hemligheten är ättika, "safta kålen" och neutralolja.

Återkommer med resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar